Verkiezingen 2018

In maart 2018 zijn de volgende gemeenteraadsverkiezingen. De afdeling is al druk aan de slag om de voorbereidingen te treffen. Net voor de zomer is de programmacommissie samengesteld. Tijdens de algemene ledenvergadering van 21 september heeft de voorzitter van de programmacommissie Arjan Pronk toelichting gegeven over de planning en de uitgangspunten die de commissie hanteert.

Een belangrijk uitgangspunt is dat iedereen de commissie kan voeden met zijn of haar ideeen en suggesties. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar de secretaris van de commissie Erik Verbiest, te bereiken via erik@pvdatilburg.nl

De commissie stelt zich graag voor aan u:

Arjan

arjan-vierkantMijn naam is Arjan Pronk en ik ben voorzitter van de programmacommissie. Na een studie aan de lerarenopleiding (Fontys) heb ik me de afgelopen 20 jaar bezig gehouden met onderwijsinnovatie. In verschillende rollen (trainer, ontwikkelaar, projectmanager, uitgever, adviseur) heb ik bijgedragen aan de ontwikkeling van vernieuwende leersystemen. In 2010 ben ik voor zichzelf begonnen (zie www.pronkonderwijsinnovatie.nl). Op dit moment ben ik tevens directeur van GGZ Ecademy. Dit is een coöperatieve vereniging van 50 GGZ instellingen, die samenwerken m.b.t. de bij- en nascholing van 65.000 medewerkers in de Geestelijke gezondheidszorg. Voor de PvdA was ik raadslid in Tilburg in de periode 2006-2014. Vanuit die rol was ik o.a. woordvoerder volkshuisvesting en vestigingsklimaat en voorzitter van de enquetecommissie over het Midi-theater. Ik woon in Zorgvlied, ben getrouwd en heb 2 kinderen (7 en 13 jaar oud). Daarnaast ben ik met veel plezier al weer een aantal jaren de zanger van de PP-band.

 

Erik
erik-vierkant
Na twee jaar bestuurslid te zijn geweest, begin ik met veel enthousiasme aan deze nieuwe uitdaging. Ik kijk er naar uit om met Tilburgers en Tilburgse organisaties in contact te komen en hun ideeën te vertalen naar een programma waar we met PvdA Tilburg de verkiezingen in kunnen gaan.

In het dagelijks leven houd ik mij bezig met cultuureducatie en ondersteun ik – als zelfstandige – enkele organisaties in de (semi-)publieke sector op het vlak van organisatie en advies. Als lid van deze commissie ga ik graag met iedereen het gesprek aan, per mail ben ik bereikbaar op erik@pvdatilburg.nl. Mensen mogen mij altijd contacteren voor een goed idee of een afspraak.

 

Willem

willem-vierkantHallo, mijn naam is Willem Bongaarts (1946). Zoals het een goed PvdA-lid betaamt ben ik jarenlang geen lid geweest, de Nacht van Schmelzer heeft daar echter verandering in gebracht. Van 2010 tot en met 2014 ben ik raadslid geweest voor de PvdA in Tilburg. Inmiddels ben ik actief burger want de sociaal democratie is meer dan ooit nodig!

 

 

 

 

Lisette


Mijn naam is Lisette van der Swaluw (48). Ik ben fractievoorzitter van de PvdA in Den Bosch en zit sinds januari 2011 in de Bossche gemeenteraad. Ook de PvdA in Den Bosch is recent gestart met de voorbereidingen voor het programma en de campagne richting de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 en de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Omdat ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren én omdat ik het leuk vind om de PvdA in Tilburg beter te leren kennen, heb ik ja gezegd op de vraag of ik aan wilde schuiven bij de programmacommissie. Mijn kennis en ervaring liggen op het vlak van journalistiek en communicatie. Ik heb onder meer ruim 10 jaar gewerkt als journalist bij het Brabants Dagblad. Op dit moment ben ik coördinator communicatie en senior communicatieadviseur bij de gemeente Veghel. Samen met Schijndel en Sint-Oedenrode vormt Veghel per 1 januari 2017 de gemeente Meierijstad. Dat betekent dat er in november dit jaar (2016) herindelingsverkiezingen zijn. Ik ben verantwoordelijk voor de opkomst bevorderende campagne. Ook mijn dagelijks werk ademt op dit moment dus verkiezingen. Ik hoop op een mooie samenwerking met de collega’s in Tilburg en vooral op een prachtig verkiezingsprogramma!

 

Mariska

mariska-vierkantHallo, mijn naam is Mariska. Sinds een kleine 10 jaar woon en leef ik in Tilburg. Ik vind Tilburg een prettige stad om in te wonen en ik vind het van belang om daar zelf mijn steentje aan bij te dragen. Ik zie het als mijn taak om samen met de commissie en de leden een verkiezingsprogramma te ontwikkelen waar de rest van de stad niet omheen kan.

 

 

 

 

Jan

jan-vierkantIk ben Jan Haenen. Ik ben een geboren en getogen Tilburger, een echte kruik. Sinds 2009 ben ik actief binnen de PvdA Tilburg. Vanaf juni 2014 tot en met september 2016 ben ik bestuurslid voor de PvdA Tilburg geweest en nu mag ik dienen in de verkiezingsprogrammacommissie.

In het dagelijks leven ben ik jurist, gespecialiseerd in arbeidsrecht, sociale zekerheidsrecht en ambtenarenrecht. Mijn interesse gaat zodoende vooral uit naar de organisatie van werk en inkomen. In dat kader leven wij in een spannende tijd. De arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler en de sociale zekerheid wordt steeds verder beperkt. Ik geloof dat de sociaal democratische gedachte het kompas dient te zijn bij deze maatschappelijke processen.

Mijn filosofie is dat de mens de centrale factor is in de maatschappij en daarom ook de maatgevende factor moet zijn in beleid. Met de verkiezingsprogrammacommissie wil ik in overleg treden met een breed scala aan belanghebbenden binnen de gemeente Tilburg, zodat wij samen herkenbare en relevante problemen kunnen definiëren. Vervolgens zullen wij -in overleg met ervaren professionals- ons verkiezingsprogramma opbouwen vanuit de oplossingen voor deze uitdagingen. Mijn ideale verkiezingsprogramma is praktisch, transparant en sociaal.

Tilburg is een geweldige stad maar samen kunnen we het nog leuker, mooier en socialer maken. Hou de commissie dus goed in de gaten en voel je vooral vrij om input te leveren.

 

Yusuf

Foto YusufIk complementeer de commissie vanuit de fractie. Mijn naam is Yusuf Celik. Ik ben sinds de verkiezingen van 2014 raadslid en kortgeleden verkozen tot fractievoorzitter van de PvdA in Tilburg. Binnen de PvdA ben ik ook actief als bestuurslid bij ons Centrum voor Lokaal Bestuur, de vereniging voor actieve PvdA politici. In het ‘dagelijks leven’ ben ik werkzaam als gebiedscoordinator voor Delfshaven en Feijenoord bij Rotterdam Sportsupport. U kunt me volgen via twitter.nl/yusintil

 

Ons verkiezingsprogramma kun je hier lezen; ‘Nieuwe energie voor Tilburg’ Programma 2018-2022

Met vriendelijke groet,

 

De programmacommissie