PvdA-motie over betere beloning voor Diamant-groep-medewerkers aangenomen door de raad

Door Stefan Jansen op 1 juni 2023

De medewerkers van de Diamantgroep in Tilburg hebben de afgelopen jaren geen inflatiecorrectie gekregen op hun loon. Deze mensen werken veelal op de laagste loonschalen en de prijsstijgingen van de afgelopen jaren zijn er bij hen dus flink ingehakt. De PvdA Tilburg vindt een goede en fatsoenlijke beloning belangrijk. Iedereen moet rond kunnen komen en kunnen meedoen. Onze fractievoorzitter Stefan heeft daarom samen met andere partijen een motie ingediend om ook voor deze groep een betere beloning te regelen.

Medewerkers van de Diamantgroep vallen afhankelijk van hun functie onder verschillende cao’s. De gemeente heeft haar ambtenaren al een gemiddelde loonsverhoging van 9% kunnen bieden, voornamelijk ter compensatie van de inflatie. De medewerkers die onder de cao Aan de Slag en de cao Sociale Werkvoorziening vallen hebben echter geen loonsverhoging gekregen. Dit zijn vooral mensen die via de Diamantgroep werken en in de laagste loonschalen zijn ingedeeld.

Omdat de PvdA een eerlijke beloning voor werk belangrijk vindt, heeft Stefan een motie ingediend om bij het Rijk en bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten aan te sturen op een loonsverhoging voor deze groep medewerkers. De motie verzoekt de gemeente ook om een hogere compensatie te vragen aan het Rijk voor de hogere salariskosten die samenhangen met de benodigde betere arbeidsvoorwaarden. Als dat lukt, kan de Diamantgroep haar medewerkers die onder de cao Aan de Slag en de cao Sociale Werkvoorziening vallen voortaan beter belonen.

De spreektekst van onze fractievoorzitter Stefan bij het introduceren van de motie.

Hier lees je de gehele motie terug.

Stefan Jansen

Stefan Jansen

Op 16 maart 2022 ben ik gekozen als raadslid namens de PvdA in mijn mooie en geliefde Tilburg. Samen met mijn vriendin en twee kinderen woon ik hier. Ik ben hier ook geboren en getogen en trots op onze stad. Mijn doel is dat Tilburg weer het thuis wordt van iedereen die in onze gemeente

Meer over Stefan Jansen