Groenewoud wordt een ‘Gezonde Buurt’

Door Stefan Jansen op 12 oktober 2023

De PvdA vindt het belangrijk dat iedereen in Tilburg van een groene en gezonde leefomgeving kan genieten. Daarom vroeg PvdA-raadslid Stefan de gemeente vorig jaar om mee te doen aan het project Gezonde Buurten. Hierin werken Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG (‘Jongeren Op Gezond Gewicht’) samen met gemeentes aan gezonde buurten. Nu heeft de gemeente Groenewoud aangemeld bij het project, en gaat er in die wijk een gezonde, groene plek realiseren waar ‘spelen, natuur en ontmoeten’ centraal zullen staan.

Nederland kent al meer dan 20 Gezonde Buurten, en de komende tijd willen de initiatiefnemers Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG nog veel meer Gezonde Buurten realiseren. Groenewoud wordt er als eerste Tilburgse wijk die meedoet aan het project nu één van. Het Silvrettapark, midden in Groenewoud, wordt door investeringen van Jantje Beton en de gemeente het centrum van de Gezonde Buurt. Dit wordt een plek waar kinderen creatief kunnen spelen, mensen elkaar kunnen ontmoeten, en iedereen lekker kan bewegen.

Wijkwethouder Yusuf Çelik zegt erover: ”In Tilburg werken we samen met partners aan een gezonde leefomgeving voor alle inwoners. Groenewoud is de eerste Tilburgse wijk die meedoet met Het Gezonde Buurt-project van Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG. Het is een echt doe-project waarbij alle bewoners, van jong tot oud, vanaf het begin meedenken over wat er beter kan in hun buurt op het gebied van natuur, spelen, bewegen en ontmoeten. Bovendien past het naadloos in de ambities uit het onlangs gemaakte toekomstplan voor Groenewoud: daarin staat de wens om samen met bewoners en partners het Silvrettapark tot een prettige plek voor iedereen te maken.”

Stefan Jansen

Stefan Jansen

Op 16 maart 2022 ben ik gekozen als raadslid namens de PvdA in mijn mooie en geliefde Tilburg. Samen met mijn vriendin en twee kinderen woon ik hier. Ik ben hier ook geboren en getogen en trots op onze stad. Mijn doel is dat Tilburg weer het thuis wordt van iedereen die in onze gemeente

Meer over Stefan Jansen