Door op 4 februari 2015

As Zaterdag 7 februari: Wat is de staat van het land?

Aanstaande zaterdag 7 februari 2015: Jan Schuurman Hess te gast bij Boekhandel Gianotten Mutsaers te Tilburg. Inloop 14:00, bijeenkomst 14:30-15:30. Met een beschouwing van Cyrille Fijnaut. (na de bijeenkomst kun je direct door naar de campagnedag in Eindhoven, mocht je dat ook in je agenda hebben staan!)

Op zaterdag 7 februari is Jan Schuurman Hess te gast bij Boekhandel Gianotten Mutsaers. Hij is journalist, toneelschrijver, docent en redacteuren schreef het boek ‘voettocht naar het hart van het land’.

“Jan Schuurman Hess liep twee jaar door Nederland en voerde talloze gesprekken met mensen in alle hoeken en gaten van het land over de staat van het land. Zijn boek deed veel stof deed opwaaien. Zijn conclusie: veel mensen voelen zich niet meer gehoord en keren zich af; van de politiek, maar ook van de staat en van de democratie. Jan houdt een hartstochtelijk pleidooi om de moed niet te verliezen en geeft hij voorbeelden van hoe het ook kan in Nederland.”

De bijeenkomst duurt ongeveer een uur en zal onder andere gaan over het belang van werk, de schaalvergroting in het onderwijs en de zorg in Nederland en over de grote en kleine verhalen van de mensen die Jan Schuurman Hess op straat is tegengekomen. Hij gaat daarover graag met de aanwezigen in gesprek. Cyrille Fijnaut, hoogleraar rechtsvergelijking aan de Universiteit van Tilburg en veiligheidsspecialist, zal zijn beschouwing op het boek en de staat van het land geven. Is het beeld dat Jan Schuurman Hess schetst volgens hem juist?

Jan Schuurman Hess komt op uitnodiging van de PvdA Tilburg en Brabant en zal ook stil staan bij de rol van de PvdA. Is de sociaaldemocratie nog wel nodig? De bijeenkomst eindigt met een kleine borrel om na te praten. Het is voor het volgen van de bijeenkomst uiteraard niet nodig om het boek reeds gelezen te hebben.