De Poort van Stappegoor: startschot van 1000 nieuwe woningen voor Stappegoor

Door Yusuf Çelik op 15 april 2024

Stappegoor is volop in ontwikkeling. Na de aanpassingen aan het Olympiaplein en de bouw van gemengd wonen-complex ’t Kompas op Zuid is nu ook de bouw van De Poort van Stappegoor begonnen. Dit appartementencomplex komt op de hoek van de Ringbaan-Zuid en de Stappegoorweg, tegenover het zwembad. Eind 2026 moet het project klaar zijn. Het bestaat uit 3 bouwblokken, waar in totaal 206 woningen komen. 60% hiervan is sociale huur. De PvdA is blij dat De Poort van Stappegoor daarmee bijdraagt aan het speerpunt van betaalbaar wonen in Tilburg.

Door de locatie op de hoek van de Ringbaan-Zuid en de Stappegoorweg vormt het appartementencomplex straks letterlijk en figuurlijk de Poort van Stappegoor. Het grootste deel van de 206 appartementen is sociale huur (122 appartementen), de rest is middeldure huur (26 appartementen) en vrije sector huur (58 appartementen). Bewoners kunnen parkeren in de (halfverdiepte) parkeerkelder, met erboven een gezamenlijke tuin. Daarnaast komt er nog ongeveer 4.000 m2 (openbaar) groen als overgang naar de wijk Zuiderpark.

De Poort van Stappegoor is het startschot van veel bouwprojecten in Stappegoor. De voorbereidingen voor de bouw van appartementencomplexen Curlinghof en Appenijnenhof zijn in volle gang, terwijl er rond de voormalige Koning Willem II-kazerne flink wordt gebouwd aan de nieuwe wijk Willemskwartier. De ontwikkelingen in het gebied gaan snel en de bouw van De Poort van Stappegoor is weer een nieuwe mijlpaal. Zo gaat het gebied steeds meer op een moderne stadswijk lijken waar het zowel fijn wonen als verblijven is. Meer informatie over de ontwikkelingen in Stappegoor vind je op de website van de gemeente. Er komen ongeveer 1000 woningen bij in Stappegoor.

Yusuf Çelik

Yusuf Çelik

Mijn naam is Yusuf Celik (40 jaar). Ik ben sinds 2022 wethouder Wonen, Wijken en Integratie in Tilburg voor de PvdA. Hiervoor was ik vanaf 2014 raadslid van de Partij van de Arbeid in Tilburg. Samen met mijn vriendin en onze twee dochters woon ik in de wijk Jeruzalem. Politiek gaat over mensen. Over zorgen,

Meer over Yusuf Çelik