Genomineerden voor de 26e solidariteitsprijs!

8 januari 2023

Tijdens onze nieuwjaarsborrel op 22 januari wordt de Solidariteitsprijs uitgereikt. Deze prijs wordt voor de 26e keer uitgereikt door GroenLinks Tilburg en voor het eerste jaar samen met de PvdA Tilburg. Ditmaal aan een organisatie die zich heeft ingezet om de solidariteit in onze gemeente concreet vorm te geven. Bedankt voor alle mooie nominaties. De jury heeft een selectie gemaakt en komt tot de volgende drie genomineerden (op willekeurige volgorde):

STICHTING BARKA, TEAM TILBURG

Stichting Barka zet zich op een menswaardige manier in voor dak- en thuislozen, met name mensen uit centraal-oost Europa die in de wetgeving tussen wal en schip zijn beland. Stichting Barka helpt nu dakloze Polen en andere Midden- en Oost-Europeanen, die het leven in Tilburg niet aankunnen. In sommige gevallen kan in Tilburg ondersteuning worden geboden aan specifieke personen van wie de aard van dakloosheid voortkomt uit sociale problemen. Voor anderen die worstelen met verslavingsproblemen, is er een heraansluitingsprogramma. Via dit programma krijgen mensen de middelen om hun leven weer op te bouwen, zelfs als ze uit de slechtste omstandigheden komen.

BLAUWE MAAN

Blauwe Maan biedt professionele hulp als jij of iemand uit jouw omgeving te maken heeft gehad met onvrijwillige seks, seksueel misbruik of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ze staan voor mensen klaar als ze zelf slachtoffer zijn maar ook wanneer iemand als ouder of partner hulp nodig heeft, ze zijn er om vragen te beantwoorden en je te ondersteunen. De Blauwe Maan is laagdrempelig, deskundig en gaat écht naast iemand staan. Naast hulpverlening is preventie een belangrijk speerpunt. Blauwe Maan wil het taboe rond seksueel misbruik doorbreken, het thema bespreekbaar maken en maatschappelijk (meer) op de kaart zetten.

STICHTING SARBAN DE TOEKOMST

Stichting Sarban de Toekomst heeft als doel het bieden van kansen aan personen met een vluchtachtergrond zodat zij zelfredzaam worden. Dit onder andere door het bieden van mogelijkheden tot het participeren en zich ontwikkelen als werknemer of als ondernemer. Daarbij staat het bevorderen van de ontwikkeling van persoonlijke en theoretische vaardigheden centraal. Stichting Sarban de Toekomst draagt al jarenlang op vele fronten bij aan de Tilburgse samenleving.

Wil je bij de uitreiking aanwezig zijn? Kom dan zondag 22 januari om 15:00 uur naar Café Bakker voor onze Nieuwjaarsborrel!