19 april 2016

Minister Koenders in Tilburg voor gesprek over mensenrechten en wederopbouw.

Op donderdag 21 april gaat Bert Koenders, Minister van Buitenlandse Zaken (PvdA), in gesprek over mensenrechten en wederopbouw. Hij praat met Christopher, een mensenrechtenverdediger en journalist uit Zuid-Soedan die in het kader van Shelter City drie maanden in Tilburg woont. Daarnaast nemen deel Mario Jacobs, wethouder Internationale Samenwerking, en Rianne Letschert, professor van Intervict met speciale focus op mensenrechten en slachtofferrechten. De bijeenkomst is van 11:00 tot 12:15 uur in MFA de Poorten, Hasseltstraat 194 en vrij toegankelijk voor geïnteresseerden. Voertaal is Engels.

Tijdens deze ochtend gaat het onder meer over de situatie in Zuid-Soedan, de persvrijheid, wederopbouw en mensenrechten in het land. Daarnaast wordt de vertaalslag naar Tilburg gemaakt. Wat leert Christopher van de stad, op wat voor manier kan Tilburg bijdragen aan mondiale samenwerking en hoe leert de stad van het verhaal van Christopher. Mensen die geïnteresseerd zijn in het verhaal van Christopher en de visie van de minister zijn van harte welkom.

Shelter City biedt mensenrechtenactivisten de mogelijkheid om voor drie maanden naar Nederland te komen. Op deze manier kan de activist zijn of haar netwerk uitbreiden, onderzoek doen en artikelen schrijven over de situatie in eigen land. Daarnaast doet de activist iets terug voor de stad door gastlessen en gesprekken en houdt hij of zij op die manier inwoners van de stad een spiegel voor in het kader van mondiale bewustwording. Shelter City wordt in Tilburg uitgevoerd door ContourdeTwern in samenwerking met Justice and Peace Nederland en de gemeente Tilburg.portretfoto-koenders-