Oplevering van wooncomplex ’t Kompas op Zuid aan Ringbaan-Zuid

Door Yusuf Çelik op 15 april 2024

Onlangs kregen de 96 nieuwe bewoners van ’t Kompas aan Zuid hun huissleutel. Het complex aan de Ringbaan-Zuid is gebouwd voor spoedzoekers (bijvoorbeeld mensen die na een scheiding of faillissement snel een betaalbare woning zoeken) en mensen die hun zorgtraject af hebben gerond en weer zelfstand gaan wonen. De PvdA is blij met de bijdrage die het complex levert aan het oplossen van de woningnood onder deze groepen. De selectie van bewoners ging op basis van motivatiegesprekken.

’t Kompas op Zuid is opgebouwd uit in een fabriek geproduceerde ‘bouwstenen’ die vanaf oktober 2023 in elkaar werden gezet aan de Ringbaan-Zuid. In maart 2024 stond het hele modulaire complex er, en trokken de eerste bewoners in. Het gebouw telt 96 appartementen, elk bedoeld voor één bewoner. ’t Kompas op Zuid is een tijdelijk complex, en kan door de modulaire bouw eenvoudig opnieuw gebruikt worden. Daarmee is het een duurzaam tijdelijk complex met kwalitatief hoogwaardige appartementen. Naast de appartementen is er voor de bewoners een ontmoetingsruimte met gezamenlijke keuken.

De bewoners van ’t Kompas op Zuid werden gekozen op basis van een motivatiegesprek, omdat het de bedoeling is dat er een echte community ontstaat onder de bewoners. Woonmakelaar Marilyn Groenen van Tiwos zegt hierover: “Er was tijdens die dagen echt al verbinding in de groep, huurders zochten elkaar op en boden elkaar hulp aan bij het verhuizen. Mooi om te zien dat dat nu al leeft, want wederkerigheid en een goede buur zijn staat centraal bij dit project.” Hiervoor is er, naast een sociaal beheerder van Tiwos, ook een community builder van ContourdeTwern aangesteld.

Yusuf Çelik

Yusuf Çelik

Mijn naam is Yusuf Celik (40 jaar). Ik ben sinds 2022 wethouder Wonen, Wijken en Integratie in Tilburg voor de PvdA. Hiervoor was ik vanaf 2014 raadslid van de Partij van de Arbeid in Tilburg. Samen met mijn vriendin en onze twee dochters woon ik in de wijk Jeruzalem. Politiek gaat over mensen. Over zorgen,

Meer over Yusuf Çelik