Dorpen voortaan thuis in skyline gemeente Tilburg

Door Stefan Jansen op 26 februari 2024

De gemeente Tilburg bestaat niet alleen uit de stad Tilburg, maar ook uit de dorpen Biezenmortel, Berkel-Enschot en Udenhout. In de skyline die de gemeente Tilburg gebruikt in haar communicatie-uitingen komen echter alleen elementen van de stad Tilburg terug. De PvdA vindt het belangrijk dat de gemeente voor alle inwoners herkenbaar en dichtbij is. PvdA-raadslid Stefan Jansen diende daarom tijdens de behandeling van de Perspectiefnota 2024 een motie in om de huidige skyline te verrijken met elementen uit de dorpen.

De motie die Stefan tijdens de Perspectiefnota-behandeling indiende, werd niet in stemming gebracht maar direct overgenomen door het college. Het college is daarna aan de slag gegaan om de skyline aan te passen. Deze wordt gebruikt in veel communicatie-uitingen van de gemeente. Denk aan e-mails van ambtenaren, PowerPoint-presentaties, en op de wagens van de BAT. Het idee voor de motie kwam tot stand na een werkbezoek aan het Stadsmuseum en een gesprek met het hoofd hiervan, Petra Robben.

Twee nieuwe skylines zijn het resultaat. Een compacte skyline voor communicatie-uitingen, en een uitgebreidere versie voor breed gebruik. Het college zegt over de aanpassingen het volgende: “naar aanleiding van [de motie] is een icoon voor Biezenmortel aan de set TilburgsAns toegevoegd. Het icoon van Landschapspark Assisië is ontwikkeld door Ivo van Leeuwen en Sander Neijnens. Dit icoon is nu opgenomen in de skyline. De iconen die de dorpen Udenhout en Berkel-Enschot representeren zijn opnieuw overwogen en geplaatst om een harmonieus geheel te vormen.” Hieronder zijn ze te zien.

Hier lees je de brief van het college waarin de skylines gepresenteerd worden.

Stefan Jansen

Stefan Jansen

Op 16 maart 2022 ben ik gekozen als raadslid namens de PvdA in mijn mooie en geliefde Tilburg. Samen met mijn vriendin en twee kinderen woon ik hier. Ik ben hier ook geboren en getogen en trots op onze stad. Mijn doel is dat Tilburg weer het thuis wordt van iedereen die in onze gemeente

Meer over Stefan Jansen