Door Bea Mieris op 28 augustus 2015

Een aanmeldcentrum in Tilburg.

De PvdA fractie roept het college van Tilburg op om in het overleg met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers aan te bieden dat Tilburg een aanmeldcentrum wil realiseren. Nu is buurgemeente Gilze daarvoor in beeld. Gilze vangt echter al veel vluchtelingen op.
De PvdA fractie is van mening dat Tilburg als zesde stad van het land best vluchtelingen kan opvangen. Een meerderheid in de raad is daar ook voorstander van. Een jaar geleden werd het college al opgeroepen om een asielzoekerscentrum in Tilburg te realiseren.
In oktober komt het college met uitsluitsel beloofde het college tijdens de behandeling van de perspectiefnota in de raad. Gezien de recente ontwikkelingen van een toename van het aantal vluchtelingen roept de PvdA fractie het college op om ook de optie van een aanmeldcentrum voor Zuid-Nederland serieus te bespreken.

Namens de PvdA fractie, Bea Mieris

 

 

 

 

Bea Mieris

Bea Mieris

Mijn naam is Bea Mieris, de nummer 2 van de PvdA Tilburg kandidatenlijst. Als raadslid voor de PvdA wil ik me inzetten voor kwetsbare woongebieden en voor kwetsbare groengebieden. Alle mensen in Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot moeten prettig kunnen wonen in hun eigen leefomgeving. In elke wijk moet voor iedereen gebouwd worden. Een gevarieerd samengestelde

Meer over Bea Mieris