Een passende en betaalbare woning met de verruimde starterslening

Door Yusuf Çelik op 17 februari 2024

De PvdA Tilburg vindt het belangrijk dat iedereen in de gemeente een passende en betaalbare woning kan vinden. De starterslening, die in 2020 werd ingevoerd, helpt mensen daarbij. De lening wordt nu aangepast. Zo wordt het maximale bedrag verhoogd van 30.000 naar 35.000 euro. Hierdoor geeft de regeling nog meer mensen de kans om de woningmarkt te betreden, en een passende woning te vinden. De PvdA is blij hoe het college het speerpunt van passend en betaalbaar wonen tot uitvoering brengt.

Omdat huizen vaak onbetaalbaar zijn voor starters op de woningmarkt, werd de starterslening in 2020 ingevoerd. Met de lening kunnen mensen het verschil tussen hun maximale hypotheekbedrag en de aankoopprijs van een huis overbruggen. Sinds 2020 zijn de prijzen van koopwoningen echter nog verder gestegen. Daarom beweegt de starterslening mee. Zo gaat het maximale leenbedrag van 30.000 naar 35.000 euro, en stijgt de maximale aankoopprijs van woningen die mensen met de starterslening mogen kopen. Ook wordt de regeling verruimd, zodat mensen die in de afgelopen 10 jaar 4 jaar achtereen in de gemeente Tilburg hebben gewoond nu ook aanspraak maken op deze regeling. Zo kunnen oud-inwoners terugkeren naar Tilburg.

Wethouder Yusuf Çelik zegt op de gemeentewebsite het volgende: “Er moeten in de gemeente Tilburg genoeg betaalbare woningen zijn voor iedereen. De Starterslening zorgt er voor dat meer mensen een plekje op de huizenmarkt kunnen bemachtigen. Met deze aanpassingen kunnen we nu nog meer starters helpen.” De PvdA is blij dat meer Tilburgers met de starterslening een passende woning kunnen betalen.

 

Yusuf Çelik

Yusuf Çelik

Mijn naam is Yusuf Celik (40 jaar). Ik ben sinds 2022 wethouder Wonen, Wijken en Integratie in Tilburg voor de PvdA. Hiervoor was ik vanaf 2014 raadslid van de Partij van de Arbeid in Tilburg. Samen met mijn vriendin en onze twee dochters woon ik in de wijk Jeruzalem. Politiek gaat over mensen. Over zorgen,

Meer over Yusuf Çelik