Grote steun voor PvdA-moties over (energie)armoede en leegstand

14 november 2022

Afgelopen week heeft de gemeenteraad de begroting voor het aankomende jaar behandeld. De PvdA heeft als onderdeel van de coalitie meegeschreven aan de begroting, maar ook haar stem laten horen in de gemeenteraad door het indienen van een aantal moties. Drie van de vier moties vonden brede steun bij andere partijen in de gemeenteraad en werden in de stemming aangenomen.

De aangenomen moties gaan over het beter bestrijden van armoede door de bestaande regelingen beter in kaart te brengen voor de gebruikers en de drempels voor gebruik zoveel mogelijk weg te nemen. Een andere motie ging over het tegengaan van leegstand van met name woningen in de gemeente. In deze tijd van woningcrisis kan leegstand echt niet meer! De derde aangenomen motie ging over het versnellen van de programma’s die bedoeld zijn om energiearmoede tegen te gaan. Iedereen moet energie kunnen besparen, bijvoorbeeld door energiezuinige producten aan te schaffen of te isoleren.

De motie die het helaas niet heeft gehaald ging over het versnellen van het asfalteren van fietspaden. De PvdA vindt dat er nog teveel tegelfietspaden zijn in de stad, die er vaak niet goed bijliggen. Helaas wilde de gemeenteraad dit punt niet in meerderheid volgen.

Lees hieronder de moties!

Motie PvdA, GL, VT, PvdD, OT over Aanpak energiearmoede versnellen

Motie PvdA, VT, OT, GL, LT, 50Plus over Bomen en bos armoederegelingen

Motie PvdA, VT, PvdD, LT, SP, VVD over Tegengaan leegstaande panden waaronder woningen

Motie PvdA, VT, OT over Tegelfietspaden omzetten in rood-asfaltfietspaden