Loop mee met een (burger-)raadslid van de PvdA!

15 augustus 2023

Onze fractie begint aan het tweede jaar van de vierjarige raadscyclus. De fractie is ondertussen goed ingewerkt in het raadswerk en is als team op dreef. Daarom is er nu ruimte om anderen te laten proeven aan het raadswerk. Gewoon omdat je het leuk vindt, of omdat je al een beetje denkt aan de verkiezingen over drie jaar! Elke reden is goed.

Ben je geïnteresseerd in politiek en wil je dat kijkje nemen in de keuken van de Tilburgse politiek? Onze (burger-)raadsleden nemen je graag een dagje mee! Ook een langere periode meelopen is een optie. Je leert hoe de lokale politiek in elkaar zit en wat de werkzaamheden als (burger)raadslid precies inhouden.

De PvdA Tilburg heeft drie raadsleden en drie burgerraadsleden. Op onze pagina voor raadsleden en burgerraadsleden lees je meer over wie er namens de PvdA in de raad zitten. Ze hebben verschillende portefeuilles, maar samen gaan ze voor een socialer en duurzamer Tilburg dat dichtbij inwoners staat. Heb je dus interesse in een bepaald gebied (denk aan wonen, duurzaamheid, sport, ouderen) of voorkeur voor een bepaald (burger)raadslid, geef het bij je aanmelding vooral aan!

Wat je kunt verwachten? Dat hangt af van het programma op de betreffende datum. Dat kan een commissievergadering, werkbezoek, raadsvergadering of wijkgesprek zijn. De datum kan in overleg worden afgesproken, maar zal altijd een maandag zijn. Dit is de vaste raadsdag.

Heb je interesse om een dagje mee te lopen? Of heb je nog vragen? Mail dan naar onze fractiemedewerker Zed via [email protected]! Hopelijk zien we je snel op het stadhuis!