PvdA roept op tot vergroening van de Goirkezijstraat

Door Bea Mieris op 13 april 2023

De PvdA vindt een groene leefomgeving voor alle Tilburgers belangrijk. Dit draagt namelijk bij aan het welzijn van bewoners, een aangenaam klimaat, goede wateropvang en het tegengaan van hittestress. Aan de Goirkestraat 176, waar een woonzorgcomplex voor dementerende ouderen komt, moeten helaas een aantal bomen gekapt worden. Bij dit complex worden weer nieuwe bomen geplant, maar er is een mogelijkheid om dit gebied een grotere impuls te geven. Namens de PvdA heeft Bea Mieris daarom samen met GroenLinks een motie ingediend om dit gebied een groenimpuls te geven.

Bij het bestemmingsplan voor het nieuwe woonzorgcomplex wordt er met een groene inrichting van het perceel gecompenseerd voor de bomenkap die plaats moet vinden. Dit biedt een mooie mogelijkheid om ook de Goirkezijstraat mee te nemen in de vergroening van dit gebied. De bewoners van deze straat hebben hier al ideeën over. Zo denken zij aan maatregelen als de aanleg van een tiny forest, groene daken en gevels, maatregelen om regenwater vast te houden, en fruitbomen. Het programma 013 Parken sluit goed aan bij de wensen van de bewoners van de Goirkezijstraat.

In de motie roepen de PvdA en GroenLinks het College dan ook op om de Goirkezijstraat en haar bewoners nadrukkelijk te betrekken bij de uitwerking van 013 Parken. Ze vragen het College om met de bewoners tot een afspraak te komen wanneer de Goirkezijstraat aangepakt en vergroend kan worden. Tijdens de Raadsvergadering van 13 april is deze motie unaniem aangenomen door de Raad.

Hier lees je de motie terug zoals die is ingediend.

Bea Mieris

Bea Mieris

Ik ben Bea Mieris, gemeenteraadslid voor de PvdA in Tilburg. Alle mensen in Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel moeten prettig kunnen wonen in hun eigen leefomgeving. In elke wijk moet voor jong en oud gebouwd worden. Een gevarieerd samengestelde wijk geeft meer kansen aan mensen met een lagere inkomens op een beter leven. Er moeten vooral

Meer over Bea Mieris