PvdA vraagt om meer ruimte voor maatschappelijke voorzieningen bij Smariuskade en andere grote woningbouwprojecten

Door Bea Mieris op 6 juli 2023

De PvdA vindt het belangrijk dat nieuwe Tilburgse wijken voldoende maatschappelijke voorzieningen krijgen. Zo worden het leefbare en sociale wijken voor de bewoners. Daarom roept ons raadslid Bea Mieris in een motie op om de 1100 m2 commerciële ruimte bij het project Smariuskade met name voor maatschappelijke doeleinden in te zetten. Ook roept de motie op om voortaan vanaf het begin voldoende ruimte voor maatschappelijke voorzieningen in te plannen bij grote woningbouwprojecten.

De Smariuskade is een project voor 721 nieuwe duurzame en veelal betaalbare huur- en koopwoningen. Deze woningen zullen gerealiseerd gaan worden op het terrein tussen het Wilhelminakanaal en de Ringbaan-Noord, ter hoogte van het Draaiend Huis. Bij het project is ook 1100m2 ingepland voor commerciële invulling. Het is nog niet bekend hoe deze 1100m2 precies ingevuld gaat worden.

De PvdA constateert dat maatschappelijke voorzieningen – zoals een school, kinderopvang, huisarts, apotheek en buurtontmoetingspunten – van belang zijn om van de Smariuskade een leefbare en sociale wijk te maken. Daarom roept ons raadslid Bea in een motie op om de beschikbare 1100m2 vooral voor maatschappelijke doeleinden in te zetten. Voldoende maatschappelijke voorzieningen zijn niet alleen bij de Smariuskade van belang, constateert de PvdA, maar bij elk groot nieuw woningbouwproject. Daarom roept de motie daarnaast op om voortaan bij elk nieuw project vanaf het begin voldoende ruimte voor maatschappelijke voorzieningen in te plannen. De motie is aangenomen door de gemeenteraad.

De volledige motie lees je hier terug.

Bea Mieris

Bea Mieris

Ik ben Bea Mieris, gemeenteraadslid voor de PvdA in Tilburg. Alle mensen in Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel moeten prettig kunnen wonen in hun eigen leefomgeving. In elke wijk moet voor jong en oud gebouwd worden. Een gevarieerd samengestelde wijk geeft meer kansen aan mensen met een lagere inkomens op een beter leven. Er moeten vooral

Meer over Bea Mieris