PvdA vraagt aandacht voor de achtergestelde situatie van MBO-studenten

Door Stefan Jansen op 11 oktober 2022

Het is nog niet zo lang geleden dat landelijk gesproken werd over MBO-scholieren in plaats van MBO-studenten en deze studenten op verschillende terreinen werden benadeeld. Denk aan het niet verkrijgen van een OV-jaarkaart. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor een volwaardige plaats van het MBO in het studielandschap en zijn er positieve ontwikkelingen. Er zijn echter nog steeds gaten te dichten. Dat gemeentes daar ook een steentje aan bij kunnen dragen, bewijst Utrecht. Daar mogen MBO-studenten voortaan namelijk deelnemen aan de introweek en zijn ze welkom op de studentensportcampus. Over de acties van de gemeente Tilburg heeft Stefan Jansen namens de PvdA schriftelijke vragen aan het College gesteld. Daar lees je hieronder meer over.

Het succes van de doorbraak in Utrecht op het gebied van de introductieweek is mede te danken aan een overkoepelende MBO-studentenraad in die stad die zich hier hard voor heeft gemaakt. In de Tilburgse studentenraad is van de 13 plekken, er echter slechts 1 voor het MBO (ROC) gereserveerd. In Tilburg mogen MBO-studenten dan ook nog steeds niet deelnemen aan de introductieweek (de TOP-week), en hebben ze ook geen toegang tot de sportfaciliteiten voor studenten, die alleen beschikbaar zijn voor studenten van het Fontys, de Avans en Tilburg University.

De PvdA heeft het College schriftelijke vragen gesteld om de nog altijd achtergestelde situatie van MBO-studenten aan te kaarten. Het College erkent in haar antwoord op de hoogte te zijn van deze achtergestelde situatie, en wil hier dan ook zeker wat aan gaan doen. Zo antwoordt het College bevestigend op de vraag of er gekeken kan worden naar deelname van MBO-studenten aan de volgende TOP-week, en geeft het College aan dat het de toegang van MBO-studenten tot de studentensportcampus bespreekbaar wil maken bij de betrokken partijen.

Wil je de complete vragen en antwoorden teruglezen? Dat kan hier!

Stefan Jansen

Stefan Jansen

Op 16 maart 2022 ben ik gekozen als raadslid namens de PvdA in mijn mooie en geliefde Tilburg. Samen met mijn vriendin en twee kinderen woon ik hier. Ik ben hier ook geboren en getogen en trots op onze stad. Mijn doel is dat Tilburg weer het thuis wordt van iedereen die in onze gemeente

Meer over Stefan Jansen