Theaterkermis Lunalunaluna gaat niet door

Door Bea Mieris op 18 juli 2018

De PvdA fractie betreurt het dat de Theaterkermis Lunalunaluna niet doorgaat. De Tilburgse Kermis begint op 20 juli helaas zonder een theaterkermis. Door regelgeving van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit zou het niet door kunnen gaan. De PvdA fractie vraagt zich af hoe dit is gelopen en of dit voorkomen had kunnen worden. Tevens de vraag of het college bereid is de financiele schade voor Lunalunaluna te beperken en om de theaterkermis op een ander moment te laten plaatsvinden.

Deze vragen stelde ons raadslid Bea Mieris over de Theaterkermis Lunalunaluna die niet doorgaat:

  1. De organisatie van de theaterkermis lunalunaluna wist op een te laat moment dat de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit betrokken moest worden. Is dit volgens het college de verantwoordelijkheid van de organisatie van lunalunaluna of draagt de gemeente Tilburg hier (mede) verantwoordelijkheid voor?
  2. Mocht de gemeente hier een verantwoordelijkheid in hebben, waarom is de organisatie van lunalunaluna te laat op de hoogte gesteld van de rol van de NVWA?
  3. Is het college bereid om met de organisatie van lunalunaluna in gesprek te gaan over het beperken van de financi├źle schade?
  4. Is het college bereid om het evenement op een ander moment in Tilburg te laten plaatsvinden?
  5. Hoe is het volgens het college mogelijk dat theaterkermis installaties op andere plaatsen in binnen- en buitenland wel van de grond komen en in Tilburg niet? Is daar een specifieke reden voor?
  6. Hoe gaat het college bij een volgende kermiseditie dit soort teleurstellingen voor makers, voor organisaties en voor het publiek voorkomen?

Lees hier volledige artikel dat 15 juli 2018 is gepubliceerd op bd.nl

https://www.bd.nl/tilburg-e-o/pvda-vragen-wie-is-verantwoordelijk-voor-cancelen-lunalunaluna-in-tilburg~acaaf53c/

Bea Mieris

Bea Mieris

Mijn naam is Bea Mieris, gemeenteraadslid voor de PvdA in Tilburg. Als raadslid van de PvdA zet ik me in voor kwetsbare mensen, voor kwetsbare woongebieden en voor kwetsbare groengebieden. Alle mensen in Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot moeten prettig kunnen wonen in hun eigen leefomgeving. In elke wijk moet voor iedereen gebouwd worden. Een gevarieerd

Meer over Bea Mieris