Wijs het Leijpark aan als gemeentelijk monument!

Door Bea Mieris op 22 mei 2022
Wijs het Leijpark aan als gemeentelijk monument!
De wens vanuit betrokkenen bij het Leijpark is om het Leijpark een beschermde status te geven. De PvdA Tilburg deelt die wens.
In het cultuur-historische verhaal van Tilburg wordt het Leijpark vermeld als stadspark van belang. Het Leijpark wordt omschreven als een waardevolle groenstructuur in de stad. Het Wilhelminapark (1898), het Wandelbos (1920) en het Leijpark (1936) zijn alle drie monumentale historische parken, ontworpen door Leonard Springer. Het Wilhelminapark maakt onderdeel uit van een rijks beschermd stadsgezicht, het Wandelbos is een gemeentelijk monument en het Leijpark lijkt als waardevolle groenstructuur het minst beschermd van de drie. De Warande is overigens ook een gemeentelijk monument.
De PvdA Tilburg vraagt het college of het Leijpark een gemeentelijk monument kan worden. Dat zou een mooie erkenning zijn voor een monumentaal en een geliefd park.
Bea Mieris

Bea Mieris

Ik ben Bea Mieris, gemeenteraadslid voor de PvdA in Tilburg. Alle mensen in Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel moeten prettig kunnen wonen in hun eigen leefomgeving. In elke wijk moet voor jong en oud gebouwd worden. Een gevarieerd samengestelde wijk geeft meer kansen aan mensen met een lagere inkomens op een beter leven. Er moeten vooral

Meer over Bea Mieris