15.6 miljoen euro voor woningen en buurtvoorzieningen in een duurzamer Tilburg-Noord

Door Yusuf Çelik op 9 januari 2024

De PvdA staat voor sociale en duurzame politiek, die voor iedereen in de gemeente dichtbij is. We vinden het daarom belangrijk dat er in de wijken en dorpen van Tilburg geïnvesteerd wordt. De 10.9 miljoen euro uit het Volkshuisvestingsfonds die naar Tilburg-Noord gaat sluit goed aan op onze ambitie. Met dit geld – en 4.7 miljoen van de gemeente – wordt er in Stokhasselt en Heikant namelijk gezorgd voor meer woningen, betere buurtvoorzieningen en een duurzamere wijk. De gemeente doet dit samen met woningcorporaties WonenBreburg en TBV Wonen.

Het Volkshuisvestingsfonds is onderdeel van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid (NPLV). Tilburg diende in juni een plan in bij het Rijk om de leefbaarheid en veiligheid in Tilburg-Noord, -West en Groenewoud te verbeteren. De 10.9 miljoen die de gemeente nu voor Stokhasselt en Heikant krijgt, is een deel van dit plan.

Samen met een eigen bijdrage van de gemeente van 4.7 miljoen euro worden er onder andere zo’n 500 woningen opgeknapt en verduurzaamd. Ook worden er op twee plekken bestaande bouwblokken anders ingedeeld. Zo kunnen bewoners beter doorstromen naar een beter passende woning binnen de wijk. Ook worden er hierdoor nieuwe woningen gecreëerd. Daarnaast wordt de openbare ruimte in overleg met bewoners beter ingericht. Als laatste wordt er ook geïnvesteerd in maatschappelijke voorzieningen. Bijvoorbeeld ruimte voor zorg of om elkaar te ontmoeten.

PvdA-wethouder Çelik, met de portefeuille Wonen, Wijken en Integratie, zegt over de plannen het volgende op de gemeentewebsite: “Met de subsidie zetten we vol in op verbeteringen in het woonmilieu van delen van de wijken Stokhasselt en Heikant. Daarmee dragen we bij aan onze gemeentelijke ambities op het gebied van wonen, leefbaarheid, klimaat én energie. Door deze inzet helpen we inwoners met een kleine portemonnee te besparen op hun energiekosten. Ook zorgt het voor een diverser woningaanbod in Tilburg-Noord en kunnen we kwaliteit toevoegen aan de openbare ruimte. Bovendien kunnen we samen met de buurt kleinschalige buurtvoorzieningen toevoegen. Noem dat maar eens geen win-win-win-win-situatie voor Tilburg-Noord!”

Yusuf Çelik

Yusuf Çelik

Mijn naam is Yusuf Celik (40 jaar). Ik ben sinds 2022 wethouder Wonen, Wijken en Integratie in Tilburg voor de PvdA. Hiervoor was ik vanaf 2014 raadslid van de Partij van de Arbeid in Tilburg. Samen met mijn vriendin en onze twee dochters woon ik in de wijk Jeruzalem. Politiek gaat over mensen. Over zorgen,

Meer over Yusuf Çelik