Brabantse lokale fracties roepen op: Brabant moet niet bezuinigen op cultuur en sport

Door Yusuf Celik op 9 mei 2020

Juist nu de sport- en cultuursector zwaar te lijden heeft onder de gevolgen van de coronacrisis en de steden extra steun bieden, heeft het nieuwe provinciebestuur het voornemen geformuleerd om vanaf 2024 jaarlijks 7 miljoen euro minder uit te geven aan sport, cultuur en de vrijetijdseconomie.

Deze bezuiniging brengt de sectoren wezenlijk in gevaar. Dit is niet alleen zorgwekkend voor de mensen die werken in deze sectoren, maar het is ook een slechte ontwikkeling voor Noord-Brabant. Sport en cultuur zijn ontzettend waardevol, en deze beslissing brengt de sectoren in gevaar. Om die reden hebben de lokale fracties van PvdA, D’66, SP en GroenLinks van Den Bosch, Eindhoven, Breda, Helmond en Tilburg . In deze brief roepen zij de nieuwe coalitie op om af te zien van het voornemen.

Wil je meer weten over deze oproep? Lees dan het artikel van het BD (link)

De brief van de fracties is te lezen via de volgende link: Oproep lokale fracties Cultuur & Sport

Yusuf Celik

Yusuf Celik

Mijn naam is Yusuf Celik (38 jaar). Ik ben sinds 2014 raadslid van de Partij van de Arbeid in Tilburg. Samen met mijn vriendin en onze twee dochters woon ik in de wijk Jeruzalem Politiek gaat over mensen. Over zorgen, idee├źn, klachten, dromen en ambities van alledag. Als gemeenteraadslid probeer ik open te staan voor

Meer over Yusuf Celik