Dance Events weg uit het Leijpark?

Door Bea Mieris op 19 november 2018

Gaat mijn motie bij de begroting 2017 dan alsnog uitgevoerd worden?
Draagt het college op Stadsparken niet meer in te zetten als locatie voor dance events of andere grootse evenementen waarbij de kans reëel is dat het groen beschadigd raakt.
Organisatoren van dance events alternatieve locaties toe te wijzen waar geen monumentaal en waardevol groen aanwezig is.

Het college heeft naar buiten gebracht het mob-complex bij Tilburg Noord in te willen gaan zetten als evenemententerrein.

Het zou fantastisch zijn als het monumentale Leijpark hierdoor wordt verlost van evenementen als Back 2 the 90’s, Park Beats en Dancetour.
Het evenementenbeleid van Tilburg wordt begin 2019 aangepast. De mogelijkheden voor de locatie Leijpark (locatiematrix) kunnen gewijzigd worden. Daar gaan gesprekken met omwonenden / belanghebbenden aan vooraf.

Dus Leijpark013 pak deze kans! Het mob-complex wordt in 2020 in gebruik genomen.

Lees hier de volledige motie: Motie Alternatieve Locaties Dance Events

Lees hier de brief van het college over het mob-complex: mob-complexbriefcollege

Artikel op bd.nl d.d. 13-11-2018: https://www.bd.nl/tilburg/mob-terrein-wordt-huiskamer-voor-maximaal-acht-evenementen-per-jaar-in-tilburg-noord~ac99274e/

 

Bea Mieris

Bea Mieris

Ik ben Bea Mieris, gemeenteraadslid voor de PvdA in Tilburg. Alle mensen in Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel moeten prettig kunnen wonen in hun eigen leefomgeving. In elke wijk moet voor jong en oud gebouwd worden. Een gevarieerd samengestelde wijk geeft meer kansen aan mensen met een lagere inkomens op een beter leven. Er moeten vooral

Meer over Bea Mieris