Gemeente plaatst hekken, bewoners van Witbrant-Oost kunnen geen ommetje meer maken

Door Bea Mieris op 11 oktober 2023

In Witbrant-Oost heeft de gemeente hekken geplaatst om zo de gemeentelijke natuurgrond af te sluiten. Bewoners kunnen nu niet goed meer wandelen door hun eigen leefomgeving. PvdA-raadslid Bea heeft net als een aantal andere raadsleden een ommetje gemaakt met de bewoners om poolshoogte te nemen. Op basis van deze ervaring en gesprekken met de bewoners heeft ze vragen gesteld aan het college. Het is namelijk niet duidelijk waarom de gemeente deze hekken heeft geplaatst.

Het ommetje door Witbrant-Oost was een “niet aangename en benauwende ervaring”, zegt Bea. Tijdens de wandeling liep ze tegen hekken aan en moest over gesloten poorten klimmen. Het is niet duidelijk waarom de gemeente jaren na aanleg van deze woonwijk over is gegaan tot afsluiting van de gemeentelijke natuurgrond. Daarnaast loopt er op dit moment ook nog een rechtszaak tegen deze afsluiting. Bea vraagt opheldering aan het college over de reden van de afsluiting.

Bewoners gaven tijdens het ommetje aan dat zorgen over privacy van andere bewoners die tegen de natuurgebieden aan wonen met de afsluiting te maken kunnen hebben. De raad is hier echter niet over geïnformeerd. Daarom vraagt Bea of dit inderdaad meespeelt. Ook vraagt ze of er geen andere oplossing gevonden kan worden voor de privacykwestie, bijvoorbeeld door het aanleggen van een leemlaag in de singel achter de woningen van Witbrantlaan Oost en de Amsweerstraat zodat er water in blijft staan.

Het belangrijkste vindt Bea dat er een redelijke oplossing komt voor alle omwonenden, want “het maken van een wandelommetje in de eigen leefomgeving zien we niet als gedrag dat door de gemeente moet worden tegengegaan. Het is juist gedrag dat door het college elders in onze gemeente wordt gestimuleerd om mensen meer tot bewegen aan te zetten.”

Hier lees je de vragen van Bea terug. Bea heeft ook nog een motie geschreven, waar je hier meer over leest.

Bea Mieris

Bea Mieris

Ik ben Bea Mieris, gemeenteraadslid voor de PvdA in Tilburg. Alle mensen in Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel moeten prettig kunnen wonen in hun eigen leefomgeving. In elke wijk moet voor jong en oud gebouwd worden. Een gevarieerd samengestelde wijk geeft meer kansen aan mensen met een lagere inkomens op een beter leven. Er moeten vooral

Meer over Bea Mieris