Tilburg of Ridderstad?

Door Yusuf Celik op 31 januari 2018

De PvdA heeft in de commissievergadering nav de pakeergarage Emmapassage gesteld dat dit college vooral fungeert als pinautomaat voor de grote projectontwikkelaars. Wat D66 en CDA landelijk uitstralen: goed zijn voor de grootverdieners, zetten deze partijen in Tilburg al bijna vier jaar op het menu.

Wethouder Erik de Ridder (CDA) lijkt dan ook steeds meer op de zetbaas van Wereldhave. ‘t Boeketje (zou hij er wel eens een kopen voor zijn echtgenote?), heeft al decennialang een spilfunctie op en rond het Pieter Vreedeplein. Maar De Ridder wil een torentje (ik denk dat hij in HET Torentje zou willen als hij groot is) en Wereldhave wil bouwen. Dus geen bloemen op het plein, want dat heeft Wereldhave gezegd. Anders geen woontoren en geen opgeleukte Emmapassage.

Ik ken een gemeente waar de burgemeester inmiddels aan haar tweede termijn bezig is. Ze is de 60 gepasseerd, en haar gemeente ligt in een mooie gelovige omgeving met veel windmolens. Wat betreft naam past die gemeente prima bij onze CDA-wethouder: Ridderkerk.

Laat hem daar zijn plannen in de week leggen, Tilburg is Tilburg en moet een stad van bewoners zijn. Laat ’t Boeketje zitten waar het zit en bouw bijvoorbeeld aan de Lovensestraat om de voormalige autogarage te ontwikkelen en de verpaupering tegen te gaan. De sfeer die onze gemeente uniek maakt is niet de sfeer die De Ridder nastreeft met zijn hoogbouw en stenen stapelen.

Tilburg mag geen Ridderstad zijn met op zijn werkkamer een grote pinautomaat voor Wereldhave.

Eerder verschenen in Tilburgse Koerier dd. 25 januari 2018.

Yusuf Celik

Yusuf Celik

Mijn naam is Yusuf Celik (38 jaar). Ik ben sinds 2014 raadslid van de Partij van de Arbeid in Tilburg. Samen met mijn vriendin en onze twee dochters woon ik in de wijk Jeruzalem Politiek gaat over mensen. Over zorgen, ideeën, klachten, dromen en ambities van alledag. Als gemeenteraadslid probeer ik open te staan voor

Meer over Yusuf Celik