Wethouder doet toezegging over treinstation Udenhout of Berkel-Enschot na vragen van PvdA en GroenLinks

Door Bea Mieris op 13 februari 2023

Al jaren speelt het: komt er in Udenhout of Berkel-Enschot een treinstation? De PvdA vindt openbaar vervoer belangrijk, ook buiten de stad. De PvdA Tilburg staat namelijk voor goed bereikbare wijken en dorpen. Daarom heeft ons raadslid Bea Mieris vragen gesteld aan het College, ook namens GroenLinks Tilburg. Naar aanleiding van deze vragen zei wethouder Grashoff dat de gemeente hard werkt om in Udenhout of Berkel-Enschot een treinstation te openen in 2028.

Het kabinet heeft op 14 november 2022 geld vrij gemaakt om nieuwe woonwijken bereikbaar te maken. Ook Tilburg heeft miljoenen toegewezen gekregen, met name voor het kenniskwartier en binnenstad. Het nieuw te bouwen treinstation in Udenhout of Berkel-Enschot maakt (nog) geen onderdeel uit van de toegekende gelden, terwijl de ambitie om hier een treinstation te bouwen wel opgenomen staat in het coalitieakkoord ‘Meer Voor Elkaar‘.

De PvdA en GroenLinks zijn een groot voorstander van een station in Udenhout en Berkel-Enschot; het zou de bereikbaarheid van beide dorpen ten goede komen. Naar aanleiding van de gestelde vragen gaf Wethouder Grashoff aan dat de gemeente in gesprek is met NS en ProRail om een treinstation te realiseren voor Udenhout en Berkel-Udenhout, en dat dit door de nodige uitbreiding van de spoorcapaciteit nog een aantal jaar kan duren. Daarom is 2028 als streven gekozen. Wanneer het station er is, zal buslijn 9 ook gaan stoppen bij het treinstation. Zo wordt de bereikbaarheid van de dorpen flink vergroot.

Hier kan je de volledige vragen van de PvdA en GroenLinks teruglezen, en hier lees je het artikel van het Brabants Dagblad over het te bouwen treinstation.

Bea Mieris

Bea Mieris

Ik ben Bea Mieris, gemeenteraadslid voor de PvdA in Tilburg. Alle mensen in Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel moeten prettig kunnen wonen in hun eigen leefomgeving. In elke wijk moet voor jong en oud gebouwd worden. Een gevarieerd samengestelde wijk geeft meer kansen aan mensen met een lagere inkomens op een beter leven. Er moeten vooral

Meer over Bea Mieris