PvdA wil oplossing voor ‘verkeerschaos’ rondom basisschool De Elzen

Door Bea Mieris op 5 februari 2024

De PvdA-fractie is herhaaldelijk gewezen op de gevaarlijke drukte rondom basisschool De Elzen in de Elzenstraat. Met name rondom het begin en einde van de schooldag is er sprake van een ‘verkeerschaos’ die zich uitstrekt tot op de Noordhoekring en omliggende straten in de buurt van de school. De fractie is bij De Elzen gaan kijken en voerde gesprekken met de schooldirectie en enkele ouders. Op basis hiervan hebben raadsleden Bea Mieris en Stefan Jansen vragen gesteld. De PvdA vindt het namelijk belangrijk dat iedereen zich veilig door de gemeente Tilburg kan bewegen. 

Uit gesprekken die de fractie voerde met de schooldirectie en ouders kwam de conclusie dat, om ongevallen in de toekomst te voorkomen, de gemeente moet ingrijpen. Ook het met busjes ophalen van kinderen voor de BSO leidt elke schooldag tot grote problemen en vraagt om een duurzame oplossing. Bea en Stefan vragen het college daarom of ze op de hoogte zijn van de problemen rondom De Elzen, en de klachten van de directie en ouders. Het college geeft aan hiervan op de hoogte te zijn, en geeft aan dat de omgevingsmanager in september 2023 een gesprek gevoerd heeft met de directeur van De Elzen om de verkeersproblemen te bespreken.

Daarnaast vragen Bea en Stefan hoe het college tegenover de suggestie van schooldirectie en ouders staat om de Elzenstraat rondom het begin en einde van de schooldag om te vormen tot schoolstraat (zoals de CROW en het Fietsberaad ze voorstellen). Het college staat hier positief tegenover, en gaat de komende periode kijken of de schoolstraat toegepast kan worden in de Elzenstraat. Op de vraag of er een veilige ‘insteekhaven’ gemaakt kan worden voor de busjes van de BSO, antwoordt het college ook positief. Een andere suggestie om de verkeersproblemen rondom De Elzen aan te pakken, is het aanleggen van een ‘kiss-and-ride’-strook op de Noordhoekring. Ook hier staat het college voor open: deze mogelijkheid gaat onderzocht worden.

Door middel van deze maatregelen hoopt de PvdA dat de verkeerschaos rondom basisschool De Elzen opgelost gaat worden. Zo kan iedereen zich weer veilig door het gebied rondom De Elzen bewegen, zonder gevaar voor ongelukken.

Hier vind je de vragen inclusief antwoord van het college.

Bea Mieris

Bea Mieris

Ik ben Bea Mieris, gemeenteraadslid voor de PvdA in Tilburg. Alle mensen in Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel moeten prettig kunnen wonen in hun eigen leefomgeving. In elke wijk moet voor jong en oud gebouwd worden. Een gevarieerd samengestelde wijk geeft meer kansen aan mensen met een lagere inkomens op een beter leven. Er moeten vooral

Meer over Bea Mieris