Gemeente start met subsidieregeling voor isolatie van Tilburgse woningen

Door Yusuf Çelik op 21 november 2023

Sociaal en duurzaam zijn twee kernwaarden voor de PvdA Tilburg. Dit komt terug in het coalitieakkoord Meer Voor Elkaar waar Stefan en Yusuf aan mee hebben geschreven. Het akkoord wordt door het college met mooie voorstellen in de praktijk gebracht. De subsidie die Tilburgers vanaf 23 november krijgen om hun woning te isoleren is een mooi voorbeeld waarin sociale en duurzame politiek samenkomen. Dat scheelt de inwoners namelijk energiekosten, en leidt ook tot minder energieverbruik in de gemeente.

De subsidie is voor woningeigenaren in de gemeente Tilburg met slecht geïsoleerde woningen onder een WOZ-waarde van 429.300 euro. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de waarde van de woning en het inkomen. Deelnemers aan de actie worden ook begeleid in het proces rondom het isoleren van de woning. Dat scheelt tijd en uitzoekwerk voor de subsidieontvangers. Deze regeling gaat gelden naast de isolatie-actie in samenwerking met de Klimaatklussers.

Waarom de gemeente dit doet, licht wethouder Yusuf Çelik toe: “de hogere energieprijzen zorgen ervoor dat steeds meer inwoners met een laag inkomen moeite hebben om de energierekening te betalen. De gemeente wil hen dan ook graag helpen. Met de subsidieregeling kunnen zij de isolatie van hun woning verbeteren. Naast meer woongemak, merken zij meteen het verschil in de hoogte van de energierekening. Dit geeft hen financieel meer mogelijkheden in deze dure tijd.” Hier lees je alles over de subsidieregeling. Bijvoorbeeld of je er zelf voor in aanmerking komt.

Yusuf Çelik

Yusuf Çelik

Mijn naam is Yusuf Celik (40 jaar). Ik ben sinds 2022 wethouder Wonen, Wijken en Integratie in Tilburg voor de PvdA. Hiervoor was ik vanaf 2014 raadslid van de Partij van de Arbeid in Tilburg. Samen met mijn vriendin en onze twee dochters woon ik in de wijk Jeruzalem. Politiek gaat over mensen. Over zorgen,

Meer over Yusuf Çelik